Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LEO / ACQUAER 3" 3XRm 2/8-0,18kW +20M KÁBEL

65.100 Ft (51.260 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: 3xrm2/8-0,18
Gyártó: ACQUAER
Elérhetőség: Rendelhető, készleten van
Szállítási díj: 990 Ft
Az AQUAER Márka a LEO Csoport tagja.
Garancia
Gyors kiszállítás
Profi szakmai háttér

Leírás

Lakossági felhasználásra ajánlott!
Qmax = 45 l/perc    Hmax = 35 m
Motor: 230V 0,18kW
Csatlakozó méret: 1"
Az ár tartalmazza a controllbox-ot is melyben a kondenzátor és egy hővédelem található és 20 m kábelt is!
 

A készülék legnagyobb külső átmérője: D=75mm, így 90- és 100mm-es kutakhoz ajánljuk!

A szivattyú telepítését szakembernek kell végeznie!

1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
Ez a csőkútakban használható merülő szivattyú szabványok szerint épült, olajhűtésű elektromos motort és többlépcsős, centrifugális járókerekeket tartalmazó hidraulikus részből áll. Jellemző a magas emelőmagasság és vízszállítás, a hatékonyság, az egyszerű felépítés, a könnyű üzembe helyezés és működtetés. A szivattyú folyókból, gáttal lezárt tavakból, csatornákból történő vízkiemelésre is használható. Fő feladata a mezőgazdasági öntözés, az emberek és állatok ivóvízzel* ellátása akár hegyvidéki területeken lévő mély kutakból vagy városokat összekötő esővíz elvezető csatornarendszerekből; gyárak, vasutak bányák és építési területek vízellátása. *(Ivóvíz ellátó rendszerekben csak akkor használható, ha a kinyert vizet megfelelő kémiai szűréssel emberi fogyasztásra alkalmassá tesszük!)

2. HASZNÁLATI FELTÉTELEK

2.1. Elektromos ellátás Az egyfázisú szivattyú motorokhoz szükséges: 220V+5%, 50Hz+1% A háromfázisú szivattyú motorokhoz szükséges: 380V+5%, 50Hz+1%
2.2. Vízjellemzők A víz hőmérséklete nem lehet nagyobb, mint 35 °C A folyadékban lévő szemcse méret nem lehet nagyobb, mint 2mm és a szilárd szennyeződés nem lehet több mint 0,02 tömegszázalék. A folyadék kémhatása 6,5 és 8,5 PH közötti lehet. A folyadék kén-hidrogén (H2S) tartalma nem lehet több mint 1,5 mg/liter. A folyadék klór tartalma nem lehet nagyobb, mint 400 mg/liter. 2.3. Beépítési előírások Nagy átmérőjű kutakban, medencékben a folyadék áramlási sebességének kialakulásához (a motor hűtése miatt) szükséges un. köpenycső beépítése. A szivattyút csak függőlegesen szabad beépíteni, maximum 30° dőlési szög a megengedett. Szigorúan tilos a vízszintes beépítés!
2.4. Beépítési szint A szivattyút csak víz alatt lehet üzemeltetni, a szivattyúnak teljesen el kell merülni a folyadékban. Amennyiben a szivattyú részben vagy egészben nem a folyadék szint alatt működik, ez a körülmény a szivattyú meghibásodásához és végleges tönkre tételéhez vezet. 

3. MŰSZAKI JELLEMZŐK
A szivattyú típus jelölésének értelmezése 3 XR S m 2,5/16 -0,55 elektromos motor teljesítménye járókerekek száma folyadék szállítás (m3/óra) egyfázisú modell rozsdamentes járókerekek (külön kérésre) a csőszivattyú típus jelölése a szivattyú átmérője

4. SZIVATTYÚ KIVÁLASZTÁSA
Az Ön szükségleteinek megfelelő szivattyú kiválasztásához a következő tényezőket kell számba venni:
4.1. A kút jellemzői: - a folyamatos szivattyúzáshoz szükséges feltételek ismerete - a kút átmérője és mélysége (mm és méter) - nyugalmi és szivattyúzáskor kialakuló vízszint (méter) - garantáltan kiemelhető folyadék mennyisége (liter/perc vagy m3/óra)

5. A SZIVATTYÚ FELÉPÍTÉSE
A szivattyú a következő elemeket tartalmazza: - több járókerekes szivattyútest (hidraulika) - elektromos motor - egyfázisú modellekhez kapcsoló doboz kondenzátorral - hálózati csatlakozó kábel villásdugóval A szivattyú robbantott ábrája a termékhez adott angol nyelvű leírásban található.

6. BEÉPÍTÉS ÉS HASZNÁLAT
6.1. A szivattyú egység üzembe helyezése
6.1.1. A kút ellenőrzése - Ellenőrizze a kút átmérőjét a szivattyú megvásárlása és beépítése előtt, mérje meg, hogy a kút belső átmérője megfelelő-e a kiválasztott szivattyú leeresztéséhez! - Tisztítsa ki a kút belsejét, ha ez egy új kút, akkor elképzelhető, hogy szennyeződések, sár, homok van benne, ezeket távolítsa el kompresszorozással vagy egy korábbi használt szivattyúval, majd csak ezek után építse be az új szivattyút! - Ellenőrizze a folyadék minőségét: hőmérséklet, kémiai hatás, szennyeződésmentesség, ahogy a szivattyú jelen használati utasításban megköveteli!
6.1.2. A hidraulika és a motor összeszerelése - A gyártás során külön készül a szivattyútest (hidraulika) és a motor, melyet össze kell illeszteni a beüzemelés előtt. A hosszabb szivattyútesteket, a biztonságos szállítás miatt, két dobozban szállítjuk. Az egyik dobozban a hidraulikus rész van, a másik dobozban az elektromos motor, a kábelek és a kapcsoló doboz. - A két rész összeillesztéséhez forduljon szakemberhez! Az összeillesztés előtt ellenőrizze, hogy megfelelő motort kapott-e a szivattyútesthez, ebben segít 3. fejezetben leírt szivattyú jelölés áttekintése. - Az összeillesztés során a szivattyút tartsa függőlegesen és a kuplung csatlakozás megtörténte után ellenőrizze a forgást. - Az elektromos motor kábelét helyezze el a hidraulikus részen végigfutó kábelvédő sín alatt. - Egyes modelleket összeépítve hozunk forgalomba.
6.1.3. Kábel bekötése a kapcsoló dobozba - A szivattyú kábelt be kell kötni a csomagolásban elhelyezett elektromos kapcsoló dobozba, mert a motor működéshez szükséges kondenzátort ez a doboz tartalmazza. - A kapcsoló doboz fedelében megtalálja a bekötéshez szükséges színkód szerinti leírást. - Az elektromos bekötést csak arra ismerettel rendelkező szakember (jellemzően villanyszerelő) végezheti el! A gyártó és forgalmazó minden nemű felelősséget elhárít a hibás bekötésből eredő károkért! Lásd még 0. fejezetben lévő figyelmeztetések! - Háromfázisú motorok esetében a felhasználónak kell gondoskodni a motor védelméről!
6.1.4. Szivattyú ellenőrzése - Ellenőrizze az összes csőcsatlakozást, mielőtt a szivattyút üzembe helyezi! - Ellenőrizze, hogy a motor tengelye szabadon forog-e, semmi nem akadályozza! - Ellenőrizze, hogy a kábel nem szakadt és nem feszül! - Ellenőrizze, hogy nincs-e elektromos áramütés veszélye! - Indítsa el egy pillanatra szivattyút, hogy megfelelő-e a futás, legyen figyelemmel arra, hogy ez a művelet folyadék nélkül történik, ezért maximum 2 másodperc hosszú lehet! - Ellenőrzések után helyezze fel a kábelvédő sínt!
6.1.5. A szivattyú leépítése - Először szereljen leeresztő kötelet (vagy láncot) a szivattyú nyomócsonkjába épített gyűrűn át. Ha a hosszúság kevesebb, mint 30 méter, akkor a kötél lehet jó teherbírású műanyag is, egyéb esetekben drótkötelet vagy láncot kell alkalmazni. - Csatlakoztassa a szivattyút menetes csőelemekkel a nyomócsővezetékhez! - Lassan eressze le a szivattyút a kútba és rögzítse az elektromos vezetéket a nyomócsőhöz 2 méterenként a mellékelt ragasztószalaggal. Legyen figyelemmel arra, hogy az elektromos kábel ne feszüljön meg a leeresztés során, mert meghibásodáshoz vezethet!
6.1.6. Figyelmeztetések a beépítéskor - Ha a leeresztés során akadályba ütközik, akkor ne erőltesse tovább a leépítést, mert szoruláshoz, duguláshoz és végleges meghibásodáshoz vezethet! - Határozza meg a kútban lévő sár és egyéb szilárd tartalom szintjét! - Ne eressze le a szivattyút a kút saras aljáig! Tartson minimum 3 métert ettől feljebb! - A szivattyút a szivattyúzáskor kialakuló (lesüllyedő) vízszint alá kell helyezni legalább 1 méterrel! Egyébként a szivattyú tönkre mehet. - A szivattyút ne építsük lejjebb a jellemzőkben meghatározott lehetséges beépítési mélységnél, mert az a szivattyú végleges meghibásodásához, az elektromos kábel, a kapcsoló doboz és az elektromos motor leégéséhez vezethet! - A szivattyút csak földelt elektromos vezetékhez csatlakoztassa az áramütés elkerülése végett! 

6.2. Használat és karbantartás
6.2.1. Ellenőrzések az indítás után - A szivattyú leépítése után újra ellenőrizze az elektromos kábel szigetelését és szakadás mentességét! - Kapcsolja be a szivattyút és ellenőrizze, minden rendben van-e! - Ellenőrizze a kapcsoló dobozban a feszültséget, áramfelvételt! - Ellenőrizze a szivattyú folyadékszállítását! - Ezek után véglegesen használtba veheti a szivattyút!
6.2.2. További ellenőrzések - Miután a szivattyú 5 órán keresztül működött, a szivattyút áramtalanítsa, és ellenőrizze a kábel szigetelés ellenállását. Ez az érték nem lehet több mint 0,5MΩ
6.2.3 Várakozási idő - Az első 5 órás üzemelési periódus után, ha a szivattyút leállítjuk, teljen el 30 perc, hogy biztosan újratöltődjön a kút, ezáltal megelőzve a szivattyú szárazon futását! - Javasoljuk, hogy a szivattyút 24 óra alatt maximum 10 alkalommal indítsa el!
6.2.4. Karbantartás - Normál működés, rendszeres elektromos ellenőrzés (működési áram és szigetelés ellenállásmérés) meghosszabbítja a szivattyú működési élettartamát. - Bármely probléma esetén szakítsa meg a szivattyú működését! Ilyen problémák lehetnek: - 20%-nál nagyobb teljesítmény visszaesés, - a szivattyúzás közbeni vízszintsüllyedés miatt a szivattyú szárazon fut, - a szivattyú és a csővezeték erős rezgése, - alacsony áramerősség, - a kapcsoló dobozban a biztosíték kimegy, - a kábelszigetelés ellenállás meghaladja a 0,5MΩ. - ha szivattyú több mint egy évet működött, vagy több mint két évig víz alatt volt, akkor emelje ki a szivattyút, tisztítsa meg száraz ruhával és cserélje ki a kopó alkatrészeket! 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!